Home Despre
PDF Imprimare

Principalele obiective SRAIT

Perfectionarea pregatirii profesionale a tuturor specialistilor si lucratorilor din domeniul automaticii si informaticii tehnice prin dezbateri, conferinte, manifestari stiintifice interne si internationale, schimbul de cunostinte si de experienta tehnologica.
Organizarea de centre de informare si documentare proprii si facilitarea accesului membrilor sai la sursele de informare din tara si din strainatate.
Editarea de publicatii proprii prin care se fac cunoscute preocuparile de virf in domeniul automaticii.
Facilitarea stabilirii de legaturi profesionale intre grupuri interesate, in vederea promovarii aplicatiilor automaticii si informaticii tehnice in conducerea proceselor industriale inclusiv in domenii conexe.
Preocuparea privind perfectionarea planurilor de invatamint in domeniul automaticii si informaticii tehnice, corelat cu cerintele concrete ale industriei si ale altor sectoare de activitate economica si sociala, precum si alinierea invatamintului de automatica din Romania la nivelul aceluia organizat in tarile dezvoltate ale lumii.
Organizarea de cursuri postuniversitare si de perfectionare.
Initierea de contacte in vederea orientarii profesionale a viitorilor candidati pentru invatamintul de automatica.
Contribuie la cooperarea interdisciplinara.
Sustinerea privind acordarea unor burse de studii in strainatate pentru studenti si cadre didactice.
Sustinerea privind schimburile de specialisti cu alte organizatii similare din strainatate in vederea documentarii si perfectionarii membrilor SRAIT.
Elaborarea si promovarea de standarde si normative compatibile cu cele internationale.

  Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza